Livet består inte enbart av skola, fritiden är också viktig. Och det finns en hel del att göra på fritiden.

Bara att vara i Indien är spännande i sig, men det finns också en hel del aktiviteter att prova. Det finns  många turistattraktioner, men de tipsar andra bättre om.

Bad & Strand

Det mest uppenbara är förstås att bada. Varkala har fantastiska stränder, alla med lite olika karaktär. En del passar för sandslottsbyggen eller bollspel, andra för krabbletning. På en del mynnar bäckar som blir roliga lekplatser. Papanasam, den största stranden, passar även riktigt små barn. Varkala blev från början känt för sitt fina vatten och på några stränder rinner källvatten (drickbart!) rakt ut ur klippan. Där kan man få sig en härlig dusch efter badet.

För den mer våghalsige finns goda möjligheter till surfing. Surfskolan Soul & Surf tar emot elever från 8 år. Även kitesurfing och skärmflygning finns, men de passar kanske vuxna bättre.

För den som vill lära sig simma är en simbassäng bra. Om man inte bor på ett hotell med pool, kan man förhandla om att få tillgång till poolen mot en avgift.

Yoga

Indien är yogans hem och det finns en uppsjö av Yoga Classes att välja mellan, från nybörjare till avancerade. De vänder sig i regel inte till barn, men äldre barn kan delta i vuxenklasserna.

Indisk dans

Dans är en mycket uppskattad kulturform i Indien och Kerala. Det finns flera bra dansskolor i Varkala. De riktar sig i första hand till barn, men vuxna är också välkomna att träna.

Sång & Musik

I Varkala finns en kulturskola där man kan lära sig instrumentalundervisning eller sång.

Martial Art

I Kerala finns en mycket gammal form av martial art som kallas Kalaripayattu. Den kräver stor smidighet och snabbhet och är också mycket vacker. Både vuxna och barn är välkomna att träna.