Varkala ligger i delstaten Kerala som sträcker sig som en smal remsa nästan från den indiska subkontinentens sydspets norrut längs västkusten. Öster om Kerala ligger delstaterna Tamil Nadu och längre norrut Karnathaka. Gränsen går längs bergskedjan Western Gaths som börjar vid sydspetsen och slutar i norra Inden.

 

Huvudstaden i Kerala heter Thiruvananthapuram, namnet brukar förkortas Trivandrum. Den största staden heter Ernakulam.

Kerala är uppdelat i 15 distrikt och Varkala ligger i det sydligaste distriktet Trivandrum som gränsar mot Kollam distrikt i norr.

 

Till den internationella flygplatsen i Trivandrum är det ca 50 km och det tar mellan 1 och 1,5 timmar med taxi från Varkala. Det finns ytterligare två internationella flygplatser i Kerala; Kochi nära Ernakulam och Kozhikode (namnet Calicut   används också).

De 15 distrikten i delstaten Kerala,

klicka för större bild!

Indien med delstater, klicka för större karta! 

Närmaste staden är Kollam. Det tar ca 30 minuter att åka tåg dit. Det mesta man behöver finns på gångavstånd från järnvägsstationen. Kollam är en av de första städerna i Indien som började bedriva handel med andra länder. Det är fortfarande ett stort handelscentrum. 

 

 

 

 

 

 

 

 

På Varkala Cliff eller Klippan  finns hundratals hotell och restauranger. Nedanför Klippan ligger Papanasam Beach. På restaurangerna är naturligtvis fisk och skaldjur mest eftertraktat.  Även vid Temple Beach, en fortsättning på Papanasam Beach, finns flera hotell, samt längre norrut i Odayam. Hus kan också hyras, men de ligger sällan vid stranden. Vi rekommenderar att boka boende för en kortare tid och sedan hitta boende för längre tid på plats.

Ayurveda   I Varkala finns mängder av ayurvediska kliniker som erbjuder  behandlingar av olika slag. 

Yoga  Indien är Yogans hemland och på Klippan erbjuds otaliga Yoga klasser, både för nybörjare och avancerade.

 Skolan ligger i ett lugnt område som heter Mundayil. Det är meningen att markören ska vara där. Positionen stämmer inte så bra, eftersom alla vägar inte är utmärkta. De syns tyvärr dåligt även på Google satellitbild. Om man tänker sig fågelvägen mellan Varkala Järnvägsstation och Temple Junction ligger skolan lite närmare Temple Jn än mitt emellan...